NIA ACADEMIE in Arnhem

NIA ACADEMIE in Arnhem

nia academie in arnhem

Met een eigen jaarlijks Fashion & Design Festival, Het Modekwartier, kunstacademie Artez en een fancy design hotel, staat Arnhem al een poosje op de culturele kaart van Nederland. Reden voor NIA ACADEMIE om ook híer een start te maken met de opleiding Interieurstyling Fase 1.


Beelden: Unsplash

creatieve voedingsbodem

Als je dacht dat Arnhem alleen bekend stond om Burgers’ Zoo, Het Open Luchtmuseum en ‘A Bridge Too Far’, think again! Arnhem is de stad waar Lidewij Edelkoort haar opleiding genoot, Viktor & Rolf zijn er naar school geweest en ook onze eigen Licht- en Moodboarddocent Paula Arntzen heeft aan Artez gestudeerd. Een creatieve voedingsbodem dus, die provinciestad aan de rand van de Hoge Veluwe.

inspiratie opdoen in Arnhem

Als je inspiratie op wilt doen, dan is het Modekwartier een leuke plek. Talloze ontwerpers hebben zich in deze creatieve wijk gevestigd. Zo heeft productontwerper Lenneke Wispelwey (die van het porcelein) hier haar studio. In het Modekwartier vind je ook Hotel Modez, een concept van Piet Paris, waar iedere kamer is ingericht door een Nederlandse modeontwerper.

In het centrum van Arnhem vind je interieurinspiratie bij Loft en bij de creatieve conceptstore Bos & Heij.

Arnhemse hotspots en events

Arnhem heeft zelfs een eigen ‘modeweek’: het Fashion + Designfestival, een stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten.

Een nieuwe hotspot in Arnhem is de oude Cobercofabriek: het Nieuwe Kadekwartier. Een creatieve broedplek met industrieel karakter. Of, zoals ze zelf omschrijven: ‘een levendige, stedelijke mix met inspirerende smaakmakers als grondleggers voor een nieuw en circulair stuk stad’.

Perfect spot

Een perfecte stad dus om onze opleiding aan te bieden. De avondopleiding Interieurstyling start in Arnhem in maart 2021 op locatie Stayokay, een sfeervol hostel gelegen aan de bosrijke rand van Arnhem.

Wil jij je omscholen tot interieurstylist? Bekijk dan hier onze vakopleiding!

 

Beeld rechts: het iconische station in Arnhem (foto Prorail)