NIA ACADEMIE in Zwolle

NIA ACADEMIE in Zwolle

Cultureel en creatief

(Foto: Deltion College Zwolle)

Zwolle is van oudsher een hanzestad en dankt hieraan haar charmante en authentieke sfeer. Het rijke verleden van Zwolle is overal terug te vinden. Maar naast authentiek en charmant is Zwolle ook een culturele en creatieve stad! In Zwolle is heel wat te beleven op het gebied van kunst en cultuur. Het is een ware ontdekkingsreis tussen traditie en moderne tijden. Hierbij kun je denken aan musea, tentoonstellingen, bezienswaardigheden en vele monumenten die je kunt bezoeken. Ook de grote hoeveelheid culturele verenigingen en creatieve initiatieven en opleidingen als Artez en Cibap bevestigen het creatieve imago van de stad. Een perfecte locatie voor onze interieuropleiding dus! Sinds 2016 kun je in Zwolle onze vakopleidingen Interieurstyling (Fase 1) en Interieur Ontwerpen (Fase 2) volgen. 

Museum de Fundatie

(Foto: Lars van den Brink)

Zeer de moeite waard is museum De Fundatie. Het neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck. Het deed dienst als Paleis van Justitie en is in 2004/2005 verbouwd tot kunstmuseum. Op de benedenverdieping is een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst te zien, van de late middeleeuwen tot nu.

De collectie is voornamelijk bijeengebracht door verzamelaar Dirk Hannema (1895-1984, voormalig directeur Museum Boymans in Rotterdam) en omvat werk van o.a. Turner, Bernini en Canova en veel Nederlandse kunst van ondermeer Mondriaan, Israëls, Toorop, Appel en Lucebert. Ook worden er met regelmaat wisselende exposities getoond. 

Waanders in de broeren

Een andere hotspot in Zwolle is Waanders in de Broeren. In 2013 werd de 15-de eeuwse Broerenkerk getransformeerd tot hét boekenparadijs van Zwolle. In deze bijzondere boekhandel tref je ruim 1000 m2 aan fictie, non-fictie, tijdschriften en boeken op het gebied van filosofie, kunst, design, etc. Een mooie plek om je te laten inspireren en je boeken en tijdschriften voor de opleiding te scoren dus!


(Foto: Libris)

Een ondernemend volkje

In economisch opzicht is Zwolle een succesvolle regio, blijkt uit jaarlijks onderzoek van Elsevier en Bureau Louter. Een sterke wil tot samenwerken is kenmerkend voor Zwollenaren, samen dingen tot stand brengen is in deze stad heel normaal. Mogelijkheden voor economische samenwerking en investeringen worden bekeken vanuit ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs (de vier O's) en hiermee wil Zwolle aan een optimale omgeving voor vernieuwend ondernemerschap werken. Zwollenaren staan open voor nieuwe ontwikkelingen en het creëren van nieuwe kansen. Een positief punt als je in deze regio een eigen ontwerp- of stylingbureau wilt starten dus!

Makkelijk bereikbaar

Zwolle is centraal gelegen en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. In de Overijsselse hoofdstad is het goed toeven! Met de vele parken staat de stad bekend als de groenste stad van Nederland. Een stad waar moderne wijken en een prachtig authentiek stadscentrum hand in hand gaan en elkaar versterken.

Ontwerper of stylist worden?

Heb je interesse in onze vakopleiding Interieurstyling of Interieur Ontwerpen in Zwolle? Kom dan kennismaken tijdens onze gratis proeflessen in Zwolle of elders in het land. Meld je vooraf wel even aan via één van de groene buttons onderaan op de proeflespagina.

NIA ACADEMIE erkend door de interieurbranche

NIA ACADEMIE heeft de afgelopen jaren honderden ontwerpers en stylisten getraind met interieurcursussen. Veel leden van beroepsvereniging BNS Crisp zijn cursist van NIA ACADEMIE. Cursusevaluaties tonen een hoge tevredenheid aan, ook onder werknemers binnen het interieurvak. NIA heeft getraind op leslocaties bij inkoopcentra als ETC Design Center in Culemborg en De Woonindustrie in Nieuwegein. Daarnaast werkt NIA ACADEMIE intensief samen met gerenommeerde bedrijven in de interieurbranche die graag hun kennis delen met ons en onze cursisten. Enkele van deze bedrijven zijn: MosaCo van der Horst en Eikelenboom verlichting.