Fotostyling

Fotostyling

vakopleiding fotostylist

Professioneel interieurbeeld is niet meer weg te denken uit de hedendaagse media. Niet alleen in de interieurbladen en in brochures van merken, ook op websites en op Instagram wordt het maken van beeld steeds professioneler aangepakt. Om tot het beste resultaat te komen bij een productie, werken fotostylist en fotograaf nauw met elkaar samen. Maar wat houdt het werk van een fotostylist nu precies in? En hoe wordt je dat? NIA ACADEMIE introduceert de vakopleiding Fotostyling, inclusief praktijkdag!

 

Creatief en organiseren

Een fotostylist bepaalt de sfeer en locatie, denkt na over licht en accessoires en doet de shopping voor een fotoshoot. Op de locatie is de fotostylist verantwoordelijk voor het stylen van de set.

Aan de ene kant is het een creatieve job en aan de andere kant moet je een kei zijn in het plannen en organiseren om een fotoshoot zo goed mogelijk voor te bereiden. Er moet vaak heel veel geregeld worden voordat je daadwerkelijk met het beeld aan de slag kunt.

Als dit allemaal lukt, creëer je samen met de fotograaf het perfecte plaatje voor je opdrachtgever.

info opleiding

Duur
4 dagen

Prijs
€ 695,-. Onze cursussen zijn BTW-vrij. 

Betalen met iDEAL. 
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de website en betaling met iDEAL. Je ontvangt automatisch een factuur via e-mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDeal te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen? Kies dan voor betaling via factuur. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox. Je inschrijving is pas definitief als we het bedrag hebben ontvangen op de rekening van NIA ACADEMIE. Let op, voor deze betaalwijze brengen we € 12,50 administratiekosten in rekening.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat Fotostyling van NIA ACADEMIE.

Lunch
Tijdens deze cursus serveren we een lunchbox.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 10 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Meenemen
Laptop (met muis/muismatje en oplader)

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 12.30 en 13.30 tot 16.00 uur

Inschrijven
schrijf je in met de groene button onderaan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: nia.academie.office@gmail.com

Commercieel en redactioneel

Verschillende meubel- of accessoiremerken behoren tot jouw mogelijke opdrachtgevers. Zij werken namelijk met een constante stroom van nieuwe beelden en brochures om hun klanten te informeren en te inspireren. Dit valt onder de categorie 'commercieel'. Maar ook interieurbladen met binnenkijkers en shoppings werken intensief samen met fotostylisten. Producties voor magazines vallen binnen de categorie 'redactioneel'.

 

 

inhoud van de opleiding

briefing & debriefing • uitwerken concept •  planning • samenwerking fotograaf • locatie • shoppingplan & shoppen • contact met de koerier • verloop van de fotoshoot • retouren • credits • administratie • afronding • acquisitie • praktijkdag op locatie bij internationaal meubel- en accessoirebedrijf
(Let op: cameratechniek, fotobewerking en interieur- en vastgoedfotografie leer je niet in deze opleiding!)

Beeld onder: Suzanne Paap (fotografie) en fotostyling-student Janny (styling) voor Mrs Bloom

 

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Lesmateriaal
Hand-out gemaakt door de docenten

Meenemen
Laptop (met muis/muismatje en oplader)

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 12.30 en 13.30 tot 16.00 uur

Inschrijven
schrijf je in met de groene button onderaan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: nia.academie.office@gmail.com

Lesprogramma

Dag 1
Briefing en debriefing
Locaties zoeken (op laptop)
Shopping maken (op laptop)
Briefingpraktijkdag 

Dag 2
Huiswerk bespreken
Set inrichten met achtergronden en diverse props (editorial)

Dag 3
Bespreken praktijkopdracht 
Set inrichten
's Middags fotoshoot met fotograaf

Dag 4 (op locatie)
Praktijkdag fotoshoot op locatie
Hele dag met fotograaf

Opleidingsadvies

Als je nog geen ervaring hebt met het stylingvak, dan raden we je aan om als aanvulling op Fotostyling, ook de vakopleiding Interieurstyling (Fase 1) te volgen (dit kan ervoor of erna). 

Deze opleiding bestaat uit de modules Stijlperiodes & Architectuur, Moodboarding, Professioneel Kleurplan en Trendwatching. Al deze kennis kun je ook inzetten als je fotostylist wilt worden. 

Als je je wilt specialiseren in interieurfotografie, dan raden we je aan de opleiding Interieur & Vastgoedfotografie te volgen. Hier leer je ook de basistechniek van je camera en nabewerking in het programma Adobe Lightroom.

 

Beeld rechts: Suzanne Paap (fotografie) en fotostyling-student Ivon (styling) voor Mrs Bloom

Docent Kim Timmerman

is interieurstylist en creative director. Ze startte haar carrière als projectmanager in de evenementen- en reclamebranche. De drang om creatiever bezig te zijn en haar liefde voor interieur en tijdschriften leidde tot een stageplaats bij Libelle. Sinds 2009 werkt ze als freelancer voor diverse redacties en voor (interieur-)merken. Bladen als Ariadne at Home en Libelle en merken als Eijffinger, Walra, Fonq en Bloomon rekent ze tot haar klantenkring. Ze is gespecialiseerd in interieur- en lifestyleproducties. Haar ervaring als projectmanager en beeldmaker combineert perfect met haar passie voor interieurdesign. De stijl van Kim is fris en vrouwelijk met een romantische maar eigentijdse feel.

www.kimtimmerman.com

Docent Suzanne Paap

Onder het label ‘BloomInspiration’ maakt Suzanne Paap fotoproducties voor tijdschriften, verzorgt zij creatieve concepten en producties voor lifestylebrands en werkt zij voor diverse (interieur)architecten. Suzanne studeerde o.a. Fotografische Vormgeving aan Academie Sint Joost in Breda, Interieurstyling aan Akademie Vogue in Amsterdam en voltooide de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan de HKU in Utrecht. Ze geeft diverse gastlessen op o.a. SintLucas in Boxtel en fotografie & stylingworkshops voor interieurstylisten, merken en bedrijven. 

Tijdens de vakopleiding Fotostyling neem Suzanne de rol in van fotograaf tijdens de fotoshoots.

www.bloominspiration.com.

vragen?

Heb je vragen of wil je een studiedoel voorleggen? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs.

Mail ons of bel

Jannet | 06 41 39 79 15 | (ma t/m do 10 - 17 uur)
Anke | 06 42 88 79 99 (ma, di, do, vrij 10 - 13 uur)

Fotostyling do 20, 27 jan, 3 en 10 feb 2022

fotostyling vanaf do 20 jan 2022