Vacature docent interieur ontwerpen

Vacature docent interieur ontwerpen

Gezocht: ontwerpdocenten

NIA ACADEMIE is een particulier opleidingsinstituut, opgericht door interieurontwerpers. Wij verzorgen cursussen en opleidingen voor startende interieurstylisten en -ontwerpers en ervaren professionals. Door onze ervaring in de interieurbranche en ons uitgebreide netwerk van vakmensen en bedrijven, houden we het onderwijs up-to-date en mogen we onszelf specialist op het gebied van interieuronderwijs noemen.

Omdat we de afgelopen jaren gegroeid zijn en hier nog steeds een stijgende lijn in zien, zijn we op zoek naar een

FLEXIBELE VAKDOCENTEN M/V
voor het geven van onze vakopleiding Interieur Ontwerpen (Fase 2) in regio Arnhem

Kernkwaliteiten van al onze docenten

Een NIA-docent is iemand die op enthousiaste, inspirerende en energieke wijze het theoretische lesmateriaal aanvult met een breed scala aan voorbeelden, vraagstellingen, opdrachten en dilemma’s uit de eigen praktijk. Kortom, iemand die graag zijn of haar praktijkvaardigheid en kennis op niveau overdraagt aan cursisten.

Het doel van onze cursussen is om interieurstylisten en -ontwerpers toegepaste kennis en vaardigheden te leren, zodat ze als interieurvormgever van start kunnen in de interieurbranche. Bekijk hier onze vakopleiding Interieur Ontwerpen (Fase 2)

We zoeken een freelancer die gespecialiseerd is in zijn vak; een interieurontwerper of interieurarchitect met veel ervaring in het hogere marktsegment. Naast gedegen vakkennis is je ervaring met klanten essentieel. Je weet de centraal staande klantwensen vanuit een uitgebreide intake te vertalen naar een creatief esthetische oplossing binnen de technische mogelijkheden. Dát willen we onze cursisten bijbrengen.

Het kenmerk van NIA-docenten is dat ze werkzaam zijn in de praktijk en talent hebben om te communiceren en les te geven.

Op deze manier leren onze docenten de cursisten precies wat ze nodig hebben om te slagen in de interieurbranche.

competenties

  • vakkennis / zelfontwikkeling
  • groepsgericht aansturen / onderwijzen
  • flexibiliteit: omgaan met en inspelen op diverse soorten cursisten
  • samenwerken: afstemmen met de directie van NIA en de teamleider  / een sfeer van samenwerking creëren in de cursusgroep
  • klantgerichtheid: in het eigen werk en in het vermogen dit over te brengen aan de groep

eisen

  • relevante hbo-opleiding
  • relevante vakkennis in jouw specialisatie: interieurontwerp/binnenhuisarchitectuur
  • ontwerpvaardigheid
  • relevante kennis van nieuwe ontwikkelingen in het hogere marktsegment d.m.v. beursbezoek, bedrijfsbezoeken, etc. 
  • ervaring in lesgeven met bijbehorende didactische vaardigheden. Aantoonbare affiniteit en ervaring vinden we bij NIA ACADEMIE belangrijker dan een lesvaardigheidsdiploma

praktische informatie

Je werklocatie is in Arnhem. NIA ACADEMIE geeft les in Nieuwegein, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Zwolle.

De duur van onze dagopleidingen is 12 dagen, de duur van onze avondopleidingen is 12 avonden + 4 zaterdagen overdag. Per vakopleiding is er 1 x per week les. De daglessen zijn van 10.00 - 16.00 uur met 1 uur lunchpauze ertussen, de avondlessen zijn van 19.00 - 21.30 uur.

Cursusdagen worden altijd in overleg en lang van te voren ingepland. De opleiding wordt tweemaal per jaar gegeven en start in maart en in oktober. Er is een onderwijsprogramma aanwezig dat speciaal voor NIA ACADEMIE ontwikkeld is. Vergoeding is standaard voor alle NIA-docenten. Bij goed functioneren vragen we je een CRKBO-registratie aan te vragen.

Zin in deze klus?

Je kunt solliciteren door een e-mail te sturen aan directie@nia-academie.nl  t.a.v. René Verhoeven, o.v.v. ‘Vacature Docent Interieur Ontwerpen (Fase 2)'. We ontvangen graag je foto, CV (geen link naar LinkedIn profiel) en een duidelijke beschrijving van je vakgerichte ervaring, kennis en leservaring (waar en wanneer heb je vak-/leservaring op gedaan en hoeveel ervaring heb je?).