Design District

Design District

het vakevenement voor interieurdesign!

Design District is het meest toonaangevende vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen. 

bijzondere locatie

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 17e editie is op 5, 6 en 7 juni 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Mis het niet: Kom in contact met vakgenoten en laat je inspireren!

voor wie?

Design District is een evenement voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieurprofessionals. Op Design District vind je ruim 200 topmerken die hun nieuwste en beste producten laten zien. Van jonge ontwerpers en beginnende labels tot de gevestigde internationale merken. 

wat?

Een gevarieerd en evenwichtig aanbod: je ziet o.a. meubilair, verlichting, sanitair, tegels, vloeren, stoffen en andere materialen. Alleen het nieuwste wordt getoond. Binnen één dag ben je weer helemaal bij op interieurgebied!

Lezingenprogramma Design District
Het lezingenprogramma is afwisselend en wordt dit jaar verzorgd door INSIDE/INSIDE, BNS Crisp, de Architect, Inside Information, FMN, Plastic Whale by Vepa en Flokk. Alle lezingen, workshops en discussies zijn gratis bij te wonen. Kom wel op tijd om zeker te zijn van een plekje. De ingang van de lezingenruimte is midden op de beursvloer van Design District, en alleen per trap te bereiken. Het volledige programma

Tip: Plastic Whale door Marius Smit

Donderdag 6 juni om 11.00 uur 
Marius Smit is een man met een bijzonder verhaal, een uniek beroep en een uitdagende missie. Hij is de oprichter van Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Zijn beroep is professioneel Plastic Visser. De missie van Plastic Whale is om 's werelds wateren plastic-vrij te maken, te beginnen met de Amsterdamse grachten. Het doel van de onderneming is om out of business te gaan. Marius gelooft namelijk dat als Plastic Whale zichzelf overbodig kan maken in Amsterdam, zij overal ter wereld business kan vinden. Mocht je de lezing niet kunnen bijwonen, ga dan in ieder geval kijken wat Vepa van het plastic gemaakt heeft! Je vindt de primeurcollectie op stand V84.

Maak kennis met BNS Crisp!

Op vrijdag 7 juni vanaf 10.00 uur is beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten BNS Crisp aanwezig om de 4 stylingdomeinen te presenteren. Ben je benieuwd wat BNS Crisp allemaal voor jou als stylist kan betekenen? Dan is dit je uitgelezen kans om kennis te komen maken met de beroepsvereniging en de ambassadeurs! Meer info over BNS Crisp

tijden en prijzen

Openingstijden
Woensdag 5 juni | 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 6 juni | 10.00 - 20.00 uur
Vrijdag 7 juni | 10.00 - 17.00 uur

Woensdag 5 en donderdag 6 juni zijn uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek. Vrijdag 7 juni zijn naast professionals ook studenten en particulieren welkom.

Prijzen
Met kortingsvoucher - € 10
Aan de kassa - € 20

Wanneer je je vooraf aanmeldt via de site, ontvang je een voucher voor 50% korting. Je betaalt dan € 10 aan de kassa in plaats van € 20.

Locatie

Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam