Trendboek Ecstasy

Trendboek Ecstasy

Ecstasy, a new state of mind

Het Nederlandse trendbureau Trend Agency Move heeft een nieuw trendboek gepubliceerd: “Trend Movement AW2022/202”. Dit vierde en nieuwste trendboek staat dit keer volledig in het teken van specifiek thema: “ECSTASY, a new state of mind”. De verandering van onze perceptie staat hierin centraal.

donkere deken

De pandemie heeft een grote impact op elk individu. Eenzaamheid was al een zorgwekkende ontwikkeling vóór het coronavirus de wereld in een split second veranderde. Als gevolg zien we nu dat velen een chronisch gevoel van angst ervaren. Het coronavirus voelt als een donkere deken die onze blauwe planeet heeft ondergestopt.

andere thema's

Naast de groei van eenzaamheid, zijn er nog andere ontwikkelingen die ons bezighouden. We beginnen door te krijgen dat het huidige kapitalistische systeem een bedreiging is voor de ontwikkeling van klimaatbeleid. Ook heeft onze mentale gezondheid eronder te leiden. Kijk alleen al naar de enorm hoge burn-out cijfers. Daarnaast is gelijkheid een thema dat ons bezig blijft houden. Het hoeft niet meer uit te maken wat je gender is, of dat je er überhaupt een naam aan wilt geven.

meer kleur

Na een jaar van stilte, eenzaamheid en groeiende angst, zijn we er meer dan klaar voor om onze levens weer kleur te geven. Met deze kleur willen we het zwarte jaar bedekken en zo snel mogelijk vergeten. De antwoorden van de designwereld zijn daarom ook specifiek en duidelijk: fun, fantasie, en liefde. We zijn er klaar voor om het leven weer kleur te geven, en in een staat van extase te raken.

aanschaf trendboek

Dit trendboek geeft inzicht in onze toekomst. Het is een handboek voor designers, creative directors en merkstrategen om een betekenisvolle toekomst te ontwerpen en te maken.

Het boek bevat vijf trendhoofdstukken, en bevat kleurkaarten die de seizoens-kleuren weergeven. De consument-, market-, en designtrends zijn gespot door trendwatcher Renske Mennen. Het boek is verkrijgbaar via Trend Agency Move.

credits coverfoto

Fashion design/ styling / set design: Jennifer Milleder | Photography: Barbara Majcan + Martin Diemer  | Model: Varia | Hair&make-up: Cornelia lohner | Flowers collaboration: Mira Flores | Assistant: Florian Feik

Beeld via Trend Agency Move