Futureland Autumn | Winter 2023-24

Futureland Autumn | Winter 2023-24

Met korting naar de trendpresentatie van Futureland

Op donderdag 23 juni presenteert buro jantrendman LIVE de nieuwe Lifestyle, Fashion & Interior Trends voor AW 23/24 bij FC Hyena in Amsterdam. Een paar dagen later, op 27 juni, kun je de presentatie online volgen via een webinar.  Als student en docent van NIA ACADEMIE kun je je voor één van beiden aanmelden met 20% korting!

Waarom trends belangrijk zijn

In je werk is het belangrijk om geïnformeerd te blijven over de trends die er toe doen. Zo blijf je als interieurprofessional met je hoofd boven het maaiveld uitsteken en kun je inspelen op (toekomstige) behoeftes van je klanten en opdrachtgevers.

De trendpresentaties van buro jantrendman geven je hierbij niet alleen de inzichten die je nodig hebt, maar zijn een constante bron van inspiratie om kansen voor je bedrijf te zien in dit bijzondere en doorslaggevende decennium. 

Of je nu je bedrijf wilt plaatsen in de huidige context van de pandemie en transformele periode waar we doorheen gaan, of wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor de kleuren en materialen voor komend seizoen, buro jantrendman ondersteunt je altijd bij het creëren van innovaties in je vakgebied.

Wat kun je dit keer verwachten bij de trendpresentatie? 

Lifestyle & fashion trends AW 23/34

'AFTERLIFE'
Between past and futuer, matter and meta

We zijn op zoek naar het oneindige leven van onze kleding, het hiernamaals van de mode. Om in de toekomst onze kleding in een oneindige levensloop te kunnen blijven gebruiken is er een nieuwe benadering nodig van zowel de industrie als de consument. Nieuwe dwingende wetgeving die binnenkort van kracht gaat zal invloed hebben op de manier waarop de mode-industrie haar goederen ontwerpt, produceert, op de markt brengt en weggooit en de impact zal enorm zijn.

verder dan de 'look & feel'

Designers moeten verder leren denken dan alleen de ‘look & feel’ van een product en de impact op de planeet vanaf het begin van hun concept meenemen in hun proces. Consumenten krijgen meer kennis en eisen meer transparantie van merken en bedrijven waar ze van kopen én ontwikkelen een andere smaak die zich uit in een gevoel voor pre-loved, deadstock én digitale mode. Zo verbinden we oude en nieuwe werelden aan elkaar waarin ambacht en folkore met technologische en digitale werelden worden gemixt.

Naast dit trendverhaal op maatschappelijk niveau laten we verschillende modethema’s zien met oa.

  • mode, design en interieur

  • materiaal & kleur inspiratie

  • retail & marketing innovatie

  • incl digitale hand out & kleurkaarten

Lifestyle & interior trends AW 23/24

'OVER THE RAINBOW'
Spaces to breathe'

Door de pandemie werd het huis het middelpunt van ons leven en kreeg het een emotionele rol waarin bescherming en geborgenheid maar ook avontuur en ontsnapping allemaal een plek moesten vinden. Nu de volgende crisis in de vorm van de oorlog de kranten weer vult, blijft deze evolutie gestaag doorzetten. Er moet plek zijn in een huis om te werken met je hoofd én met je handen. Samen en alleen te zijn. Maar bovenal zien we meer behoefte aan rust, ontspanning en reflectie om te kunnen blijven aarden maar vooral ook dromen van nieuwe perspectieven.

extra inspiratie

We laten naast deze langlopende trends ook nieuwe vormen, kleuren en materialen zien op het gebied van;

  • productdesign, interieur & architectuur

  • materiaal en kleur inspiratie

  • retail & marketing innovatie

  • incl digitale hand out & kleurkaarten

Aanmelden met 20% korting

Studenten en docenten van NIA ACADEMIE ontvangen maar liefst 20% korting op het ticket. Gebruik bij je aanmelding de code NIAAW2324BJT. Reserveer hier je plek om deze trendpresentatie bij te wonen.

Tijd en locatie
De lifestyle & interior trendpresentatie vindt plaats op donderdag 23 juni van 9.30 - 13.00 uur bij FC Hyena, Aambeeldstraat 24 in Amsterdam

Webinar
Wil jij de trendpresentatie online volgen? Dat kan met het live webinar op maandag 27 juni 2022. Een ticket bestellen voor dit webinar kan hier.

jantrendman op instagram

Jan is sinds 1994 werkzaam als trend forecaster. Hij combineert een heldere analyse van globale en lokale trends met een talent voor het selecteren van prachtige beelden. Zijn visie op de toekomst is zeer waardevol voor branches zoals mode, interieur, lifestyle, design, beauty, footwear, travel, food, retail, digital culture & marketing. Jan verbindt trends van de zes grote drivers in onze wereld: technologie, kunst & cultuur, demografie, economie, politiek en ecologie - en creëert hiermee stof tot nadenken.

>> volg buro jantrendman op instagram

over Futureland

FUTURELAND is een initiatief van buro jantrendman. Het is een platform van offline & online trend events op het gebied van lifestyle, interior, design & fashion. Twee keer per jaar ontwikkelen we een visueel trendverhaal voor merken, marketeers, designers, stylisten en buyers. Hierin worden de laatste consumer trends helder in beeld gebracht en vertaald naar de markt en naar concrete product trends.

>>meer info over buro jantrendman en Futureland vind je hier