Lesdag op locatie

Lesdag op locatie

midden in de branche

NIA ACADEMIE onderhoudt nauwe banden met bedrijven in de interieurbranche, en vindt het belangrijk dat ontwerpers en stylisten dat ook doen. Dit is één van de redenen waarom wij tijdens de cursus Professioneel Lichtplan één lesdag op locatie geven. En wel een hele bijzondere: de showroom van lichtproducent en -importeur Eikelenboom!

Over Eikelenboom

Sinds 1968 is Eikelenboom importeur van designverlichting uit Italië, Spanje, Duitsland, Engeland, België, Zweden en Nieuw-Zeeland. Daarnaast ontwerpt en produceert het bedrijf een collectie van eigen bodem onder de naam Hollands Licht.

een breed en divers aanbod

Met een breed en divers aanbod in verlichting weet Eikelenboom oplossingen te bieden voor iedere ruimte, van een sfeervolle eyecatcher voor boven de eettafel tot akoestische verlichting voor de werkomgeving. Al staat Eikelenboom voornamelijk bekend om haar decoratieve sfeermakers, ook voor de basisverlichting in het interieur heeft het bedrijf een groot assortiment beschikbaar.

hoge kwaliteit

De merken van Eikelenboom hebben een hoge lichtkwaliteit en onderscheiden zich in functie en design. De bekendste merken zijn het Spaanse Vibia, het Italiaanse Luceplan en het hippe Wever & Ducré uit België. Het eigen label Hollands Licht bestaat uit vernieuwende producten van talentvolle, Nederlandse ontwerpers. Ook zijn tijdloze designklassiekers in deze collectie opgenomen zoals de Lotek vloerlamp van Benno Premsela, een ontwerp uit 1982.

kennis van licht

Licht speelt een belangrijke rol bij de inrichting van een interieur. De verlichtingskeuze en het realiseren van een goed lichtplan is belangrijk voor het welzijn en kan een mooi interieur maken of breken.

Naast het aanbieden van designverlichting heeft Eikelenboom ook een adviserende rol binnen de interieurbranche. Regelmatig wordt de lichtkennis ingezet bij projecten.

het licht-lab

De ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting gaan razendsnel. Om de kennis actueel te houden geeft Eikelenboom regelmatig lichttrainingen aan haar dealers en (interieur-)architecten. In het eigen licht-lab kan dieper worden ingegaan op technische armaturen en dimmogelijkheden. Hier is een diversiteit aan spot- en inbouwverlichting te zien en kun je het verschil tussen Kelvinwaarden ervaren.

Een inspirerende plek
De showroom in Amsterdam is een inspirerende plek waar aangeleerde kennis direct kan worden toegepast. Ook is hier van elk merk een greep uit de collectie te bewonderen. Een ideale plek om creatieve ideeën op te doen! 

De showroom bezoeken?
Maak dan eerst een afspraak. Ga voor meer info en contactgegevens naar de website van Eikelenboom. Je bent van harte welkom!

Wil je een professioneel lichtplan leren maken?
Lees hier meer over de cursus Professioneel Lichtplan van NIA ACADEMIE.


Beeld: Eikelenboom