Jouw studiekosten vergoed?

Jouw studiekosten vergoed?

Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn sinds 1 januari 2022 voor particulieren niet meer aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting.

Daarvoor in de plaats kwam het STAP-budget, maar ook dit is inmiddels afgeschaft per 1 januari 2024.

Waar liggen jouw mogelijkheden wél?

studiekosten aftrekbaar voor zzp-ers en ondernemers

Voor ondernemers en zzp-ers is de situatie anders en zijn de kosten voor opleidingen of cursussen aftrekbaar als zakelijke lasten. Dat geldt alleen als je een opleiding volgt voor je beroep of ter verbetering van je financieel-economische positie.

Het moet dus gaan om een studie waarmee in de toekomst voordeel kunt behalen; het mag niet een studie van zeer algemene aard zijn (zoals bijvoorbeeld je rijbewijs). Denk aan een beroepsopleiding of aan een computercursus die je nodig hebt voor je werk.

Alle opleidingen bij NIA ACADEMIE kun je dus opvoeren als zakelijke kosten!

Werktuig PPO voor ondernemers in de creatieve sector

Werk jij als ondernemer in de creatieve en culturele sector? Dan is het voor jouw duurzame inzetbaarheid en verdienvermogen binnen de sector belangrijk dat je jezelf professioneel blijft ontwikkelen. Als jij investeert in je ontwikkeling, investeert Werktuig PPO met je mee.

Via de website van Werktuig PPO kun je heel simpel een aanvraag indienen tot medefinanciering van je ontwikkelplan. Werktuig PPO stelt jouw ontwikkelbehoefte centraal, daarom werken ze niet met vaste aanbieders van opleidingen. Je kunt zelf kiezen welke vorm van ontwikkelen het beste bij jou past.

Ga hier naar de website van Werktuig voor Ontwikkeling.

Ga voor je droomcarrière!

Voor particulieren is er helaas niet zoveel mogelijk op belasting- en subsidiegebied. Laat dit je er niet van weerhouden om je droomcarriere na te streven! Bij NIA ACADEMIE ontwikkel jij je namelijk tot de interieurstylist die je altijd al had willen zijn.

Deze cursussen en opleidingen kun je bij ons volgen: 

korting op cursussen van NIA

Omdat we jouw ontwikkeling tot interieurontwerper en interieurstylist erg belangrijk vinden, zijn er diverse kortingsregelingen voor cursussen van NIA ACADEMIE. Bekijk hier jouw mogelijkheden.

Wil je meer weten over NIA? Lees hier meer over onze interieuropleiding.