The Super Tree

The Super Tree

Expo The Super Tree - lancering tijdens DDW 2022

The Super Tree is een nieuwe samenwerking van jonge ontwerpers met The Design Pilgrim Foundation. De stichting zet zich in voor het planten van bomen door middel van design en kunst. De ontwerpers verkopen bij Piet Hein Eek op de Dutch Design Week in oktober 2022 nieuwe ontwerpen gerelateerd aan bomen. Van de opbrengst worden bomen geplant. De deelnemende ontwerpers zijn Iris Lucia, Emma Hoogstede en Fleur Peters.
 

Afbeeldingen: The Design Pilgrim, Fleur Peters, Iris Lucia en Emma Hoogstede

presentatie eigen collecties

Daarnaast presenteren de ontwerpers op DDW '22 hun eigen collectie. Dit zijn duurzame ontwerpen waarover is nagedacht. De ontwerpen zijn gemaakt in Nederland, met de intentie om de negatieve milieu-belasting te reduceren.

Waar te zien?
De ontwerpen zijn te zien op de Designer Exhibition bij Piet Hein Eek, tijdens Dutch tijdens Design Week in Eindhoven van 22-30 oktober 2022.

The Design Pilgrim

Een wasknijper, bol wol of pollepel krijgen een tweede leven als boom. Al meer dan 150 bomen vormen samen een klein bijzonder bos. Van de opbrengst wordt later een veelvoud aan bomen geplant. Design en kunst prikkelen de verbeeldingskracht. Juist nu, in een klimaatverandering, kunnen we dat goed gebruiken. The Design Pilgrim Foundation is een non-profit stichting, die zich inzet voor het planten van bomen door middel van design en kunst uitingen. Partner voor het aanplanten van bomen is Trees for All.

Fleur Peters

Fleur is gefascineerd door de werking en reflectie van licht. Ze maakt interieur objecten van gekleurd glas. In haar ontwerpen gebruikt ze restmateriaal, gerecycled glas en gevonden objecten. Ze combineert vakmanschap met innovatieve technieken, om tot nieuwe vormen te komen. 

www.studiofleurpeters.nl

Lees hier het interview van NIA met Fleur Peters

 

 

Emma Hoogstede

 
Emma ontwerpt en maakt de collectie in haar werkplaats in hartje Rotterdam. Het zijn kleurrijke objecten in keramiek en siliconen. "Het leven is serieus genoeg, we kunnen onszelf beter omringen met mooie, speelse objecten,” is het motto van Emma Hoogstede. 
 

Iris Lucia

De ontwerpen van Iris zijn 3D geschetst in bioplastics. Met pen tekent ze de lijnen in de ruimte. Een futuristisch ambacht waarbij ieder object uniek is. Het verkent letterlijk de grenzen van vormgeving en roept vragen op over consumeren: Hoeveel materie hebben we nodig? Kunnen we met minder materiaal/spullen een lichter leven creëeren? 

www.irislucia.com