Het verhaal van Elvire

Het verhaal van Elvire

Elvire: van HR-adviseur tot Interieurontwerper

Jarenlang was ze HR-adviseur bij een advocatenkantoor aan de Zuid-as maar sinds 2020 is ze interieurontwerper. Na het afronden van de opleiding bij NIA ACADEMIE is Elvire haar eigen interieuronderneming gestart. Ze richt met name particuliere huizen in: van indeling met eventuele verbouwing tot stijl, kleur, aankleding en lichtplannen.

 

 

Hoe heb je de opleiding bij NIA ervaren?

"Er ging een wereld voor mij open en ik heb echt genoten van de lessen en de opdrachten die ik als huiswerk moest doen! Daarnaast heb ik een waardevolle kring opgebouwd van klasgenoten waar ik nog steeds wekelijks contact mee heb.

Naast de opleiding ben ik opdrachten gaan doen voor vrienden en oud-collega’s. Na mijn studie ben ik in het 'Covid-jaar' voor mezelf gestart. Dat was wel pittig: in januari ingeschreven bij de KvK en in maart de eerste lockdown. Ik heb toen veel achter de schermen gedaan, zoals mijn stijl bepalen, mijn website bouwen, boekhouden onder de knie krijgen en allerlei inhoudelijke kennis vergaren."

Bijzondere indeling: precies puzzelwerk

"Tijdens de studie moest ik leren om in beelden te communiceren. Dat was nieuw voor mij, ik was bij mijn eerdere werkgevers heel erg gewend om in woorden te communiceren. Mijn eerste moodboard was echt een ei dat ik moest leggen."

"Waar ik mij in mijn huidige werk heb ontwikkeld is het maken van indelingen: ik houd van puzzelen. Hoe zorg je voor een bijzondere en mooie indeling zonder in te boeten op functionaliteit?"

"Daarnaast ben ik goed om van klantenwensen een samenhangend geheel te maken, huidige meubels van de klant combineren met mijn visie en smaak. Door de input van de klant, krijg ik nieuwe ingevingen, waardoor je samen tot een mooi geheel komt. Alleen maar uitvoeren vind ik niks aan. Gelukkig tref ik over het algemeen klanten die open staan voor mijn ideeën, de wisselwerking is dus heel belangrijk."

Een eigen vloerkledencollectie

"Je leert veel door naar events te gaan, maar ook door te weten wat er te koop is in de winkels. Zo raakte ik aan de praat met de eigenaar van de Vloerkledenwinkel. Hij vertelde vol enthousiasme over het ontwerpproces van de vloerkleden, onder andere dat ze ontworpen worden door een designbureau. Toen dacht ik: “Wauw dat wil ik ook; een vloerkleed ontwerpen!”. Aangezien ik geen ervaring had in textiel en in productontwerp, heb ik mijn toenmalige business coach gevraagd of zij dat ook een leuk idee vond om een collectie te ontwerpen. Zo zaten we eigenlijk binnen een week om de tafel met de eigenaren van de Vloerkledenwinkel."

Alle stappen die in dit proces worden doorlopen:

  • In gesprek gaan met de opdrachtgever mbt wensen, onderzoek doen naar technieken en mogelijkheden
  • Inspiratie opdoen/ moodboarding
  • Ontwerpen met potlood/digitaal
  • Producten check en aanpassingen doen in samenspraak met opdrachtgever
  • Fotoshoot van vloerkleden
  • Lancering van collectie

Trots

"Het is heel bijzonder om je eigen vloerkleden tot leven te zien komen in een setting tijdens de fotoshoot. Dat is echt wel anders dan op een stapel in de winkel. De lancering was een ongelooflijk leuk “red carpet” event en de vermelding van één van mijn vloerkleden in de Elle Decoration was daarbij een mooi compliment."

"Waar ik trots op ben? Dat ik gewoon mijn eigen collectie vloerkleden heb ontwikkeld. Dat ik mijn eigen vloerkleed in mijn woonkamer heb liggen. Wie kan dat nu zeggen!"

Plannen voor de toekomst

"Mijn grootste focus ligt bij het interieurontwerpen. Daarnaast ga ik nog een aantal vloerkleden ontwikkelen. Graag zou ik ook verlichting ontwerpen, samen met mijn man zijn we aan het experimenteren met epoxy, waarbij kleur en transparantie een belangrijke rol spelen. Ik zou ook wel graag iets met keramiek willen doen. Oh en ook met behang!" 

"Er zit niet echt één lijn in, behalve dat ik enorm enthousiast ben over deze producten en materialen. We gaan zien, waar het mij brengt!"

fotocredits: Nadia Bozic (Foto 1,2 en 4), Lisanne Redegeld (foto 3) en styling: Anne de Lange