stalen bestellen

stalen bestellen

Stalen voor een goed advies

Als startend interieurontwerper heb je niet altijd alle stalen bij de hand. Omdat het verkoopvolume van een zzp-er niet interessant is voor een fabrikant en omdat stalen ook nog wel prijzig kunnen zijn.

Tapijtstalen bestellen

Bonaparte en Desso tapijt hebben een oplossing. Je kunt kosteloos via de websites www.bonapartetapijt.nl of www.dessohome.nl op eenvoudige manier stalen aanvragen. Het gaat om vloerbedekking in alle kleuren die je maar kan bedenken. 

Interfloor A4-Stalenservice

De Interfloor A4-Stalenservice is een gratis service van Interfloor waarbij je van het tapijt en/of vinyl van je keuze één of meerdere kleuren kunt opvragen. Interfloor zal je dan per post een A4-kleurstaal toesturen. Met de stalenservice hopen ze je optimaal van dienst te zijn bij je keuze voor Interfloor tapijt en/of vinyl en je definitieve kleurbepaling.
De Interfloor A4-Stalenservice is een gratis service van Interfloor. Er zijn maximaal 3 stalen aan te vragen.

Investeer in een goed relatie met je leverancier

Een goede relatie met je leverancier kan ook goede stalen opleveren. Investeer in deze contacten, als je een keer iets nodig hebt staat een leverancier voor je klaar. Probeer ook het aantal leveranciers te beperken. Met één of twee leveranciers voor klassieke stoffen en enkele leveranciers voor moderne stoffen kom je al een heel eind. Ga eens op een maandag op bezoek bij ETC Expo in Culemborg en oriënteer je bij deze uitgebreide stoffen-, meubel- en verlichtingscollecties.

Kennismaken, voorstellen en kaartjes uitwisselen
Ga je zakendoen met een leverancier? Stel jezelf dan eerst voor en maak afspraken over levering en marges. Stap niet onvoorbereid met een klant een stand binnen, omdat je niet met een klant aan je linkerhand en je leverancier aan je rechterhand kunt praten over marges.

Verfstalen bestellen

Presenteer jouw adviesplan aan jouw klant met mooie kleurstalen op groot formaat en geen kleine kleurstrookjes van de bouwmarkt. Via de site van Flexa kun je grote A5-stalen bestellen in jouw favoriete kleuren. Flexa kleurstalen zijn 100% kleurecht en extra groot (formaat, 21x15cm | € 0,70 per stuk). Ze worden binnen 3 dagen met de post bij je thuisbezorgd.

Colorstore

Nog meer stalen vind je bij www.colorstore.nl voor verfstalen van verschillende merken. Sikkens: Authentieke kleuren, Flexa; kaartjes uit het kleurensysteem, Histor: Kaartjes uit het kleurensysteem (NCS), Wijzonol: Buitenkleuren, Flexa pure: alle stalen op a4, Histor one: alle stalen op A4, Cetabever: buitenkleuren en binnen kleuren, Koopmans: buitenbeitsen (perkoleum, ecoleum), Farrow&Ball: kleurkaart (colorbook).

Baars en Bloemhoff

Heeft de meest fantastische collectie bouw- en afwerkingsmaterialen die je je maar voor kunt stellen. Alle materialen zijn live te zien in het Broeinest in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, waar je meer dan 2000 ontwerpen op minimaal A4-formaat kunt bekijken en voelen.

Keramische tegels

Mosa Design Studio Amsterdam is er speciaal voor architecten en interieurontwerpers. Mosa informeert je hier graag over de vele toepassing van keramische tegels.

In de showroom vindt je de totale Mosa tegelcollectie voor wanden, vloeren én gevels. Meer dan veertig series en custom design. Deze Cradle to Cradle gecertificeerd tegels, zijn geschikt voor jouw milieuvriendelijke ontwerp. In deze showroom worden de laatste innovaties op tegelgebied gepresenteerd. Daarnaast kunt je er terecht voor toepassingsadviezen en monsters.

Toonzaal aan de Amstel

Intercodam is opgericht op 16 september 1919 en handelde in de meest uiteenlopende producten. Tegenwoordig hebben ze alles voor de afwerking en inrichting van badkamers, wellness en sanitair.
Intercodam Tegels heeft haar toonzaal op een mooie locatie naast theater Carré aan de Amstel in Amsterdam, waar een zeer uitgebreide inspirerende collectie tegels, natuursteen en sanitair wordt getoond. Deze showroom is uniek in Nederland.
Voor deskundig advies en monsters staat het personeel klaar. Het slagingspresentatie is hier 100%.

Zorg dat je beschikt over materialenkennis

Een leverancier wil je alles vertellen over zijn collectie, maar men gaat er wel van uit dat jij de basiskennis van materiaaleigenschappen onder de knie hebt. Beschik jij niet over textielkennis? Lees dan meer over onze module Textieladviseur (onderdeel van onze vakopleiding Interieur Ontwerpen Fase 3).