Start je eigen interieurbedrijf

Start je eigen interieurbedrijf

Start je eigen interieurbedrijf

Aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dat is in de interieurbranche niet ongewoon! Veel succesvolle interieurontwerpers en -stylisten hebben hun eigen onderneming. Maar wat komt daar eigenlijk bij kijken? In de cursus Start je eigen interieurbedrijf maak je een start met creatief ondernemen in de interieurbranche. Je krijgt hierbij begeleiding van ervaren ondernemers uit het vak en maakt direct een goede start!

 

Direct naar inschrijven

Inhoud van de cursus

De cursus Start je eigen interieurbedrijf is ingedeeld in drie verschillende modules: 'de creatieve ondernemer', 'de effectieve ondernemer' en 'de digitale ondernemer'. Zo leer je in deze cursus over alle vlakken van het ondernemerschap en ben je na deze cursus startklaar om zelfstandig aan de slag te gaan in de interieurbranche.

 • Leer van ervaren en succesvolle ondernemers hoe zij het hebben aangepakt.
 • Krijg alle handvatten om een succesvolle onderneming in de interieurbranche te starten.
 • Word je bewust van de sterke en zwakke kanten van jouw eigen ondernemerschap.

cursusinformatie

Duur
5 dagen

Prijs
€ 995,- | Onze cursussen zijn BTW vrij

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur

Huiswerkbelasting
8-12 uur per week

Materialen
Laptop en smartphone

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Doelgroep 
Startende stylisten, interieurontwerpers en overige zzp'ers in de interieur- en creatieve branche

Betaling
Bovengenoemde prijs geldt voor iDEAL betaling. Je ontvangt automatisch een factuur via e-mail.

FACTUUR
HEB JE NIET DE MOGELIJKHEID OM MET IDEAL TE BETALEN EN WIL JE MET EEN FACTUUR VOORAF BETALEN? KIES DAN VOOR BETALING VIA FACTUUR. JE ONTVANGT DE FACTUUR DIRECT IN JE MAILBOX. JE INSCHRIJVING IS PAS DEFINITIEF ALS WE HET BEDRAG HEBBEN ONTVANGEN OP DE REKENING VAN NIA ACADEMIE. 

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: administratie@nia-academie.nl

Wat leer je in de cursus?

Aan het einde van de cursus Start je eigen interieurbedrijf heb je voldoende handvatten om van start te gaan op een manier die bij jou past. Je behandelt in de modules uitgebreid alle aspecten van het zelfstandig ondernemen in de interieurbranche:

 • Basisvaardigheden van het ondernemen
  Wat heb je nodig om een goede ondernemer in de interieurwereld te zijn?
 • Rechtsvorm en belastingen
  Wat zijn de voor- en nadelen van jouw gekozen rechtsvorm? Met welke belastingen en verzekeringen moet je rekening houden? Met welke regels en wetten krijg je te maken?
 • Financiële planning
  Hoe vertaal je jouw ideeën naar financiële plannen? Hoe maak je een begroting, hoe maak je een offerte?
 • Uurtarief en onderhandelen
  Hoe kom je tot je uurprijs? Hoe communiceer je dat met je klant? Wat is de beste manier van onderhandelen? Hoe schrijf je tijd en hoe plan je het beste je tijd?
 • Personal Branding
  Maak een ik-moodboard. Wie ben ik en wat zijn mijn kernwaarden? Waar staat mijn onderneming voor?
 • Product Branding
  Wat is het concept van je onderneming? Hoe onderscheidt jouw product of dienst zich in de markt?
 • Doelgroep
  Wat is je doelgroep en wat zijn de kenmerken hiervan?
 • Acquisitie
  Welke stappen moet je zetten om je eerste echte klant binnen te halen? Waar vind je jouw klant? Hoe verkoop je jezelf? Hoe pak je een klantgesprek aan?
 • Netwerken
  Waar vind je jouw netwerk? Naar welke beurzen kun je gaan? Sluit je je aan bij een beroepsvereniging zoals BNS Crisp?
 • Social media
  Hoe zet je Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en je eigen website in? Hoe maak je een plan voor online en offline acquisitie?
 • Tips over het opzetten van een goed portfolio, digitaal en/of analoog.

Indeling van Start je eigen interieurbedrijf

Module 1: De creatieve ondernemer - 2 dagen
Je gaat aan de slag met de visual branding van je product of dienst. Wie ben jij als ontwerper of stylist? Wat is het concept van jouw onderneming? Je maakt een persoonlijk- én ondernemersvisionboard waarbij deze elementen naar voren komen en onderzoekt hoe je jezelf kunt onderscheiden. Daarnaast leer je jouw doelgroep bepalen en krijg je tips voor het houden van intakes en klantgesprekken. 

Module 2: De effectieve ondernemer - 2 dagen
Starten als zelfstandig ondernemer zorgt vaak voor veel vragen. Dat begint al bij de inschrijving bij de KVK: welke rechtsvorm moet je kiezen? In deze module leer je hoe je effectief moet ondernemen. Daarbij komen dingen aan bod als: je onderneming voor de wet, kwartaal- en jaarlijkse aangiftes, belastingen, een goed onderbouwd uurtarief, boekhoudprogramma's en facturen. We loodsen je ook door je administratie, urenregistratie, onderhandelen en prijsbezwaren heen.

Module 3: De digitale ondernemer - 1 dag
Als ondernemer is je online aanwezigheid eigenlijk je visitekaartje. Een groot deel van onze inspiratie komt op dit moment van online platforms zoals Instagram en Pinterest. Welke platforms zet je in voor jouw onderneming? Naast digitale platforms komt in deze module ook netwerken, je aansluiten bij verenigingen en platforms aan bod. 

Intervisie 2 maanden na de cursus
Ongeveer twee maanden na de afronding van Succesvol Ondernemen houden we een intervisiebijeenkomst. Deze wordt georganiseerd in de ochtend van 10.00 - 12.00 uur met één van de docenten. Iedereen die de cursus gevolgd heeft, is welkom om vragen te stellen. Waar kunnen we nog mee helpen en waar ben je tijdens de start van je onderneming tegenaan gelopen? Voor alle vragen staan de docent en je medecusisten voor je klaar! 

Betaling
Bovengenoemde prijs geldt voor iDEAL betaling. Je ontvangt automatisch een factuur via e-mail.

FACTUUR
HEB JE NIET DE MOGELIJKHEID OM MET IDEAL TE BETALEN EN WIL JE MET EEN FACTUUR VOORAF BETALEN? KIES DAN VOOR BETALING VIA FACTUUR. JE ONTVANGT DE FACTUUR DIRECT IN JE MAILBOX. JE INSCHRIJVING IS PAS DEFINITIEF ALS WE HET BEDRAG HEBBEN ONTVANGEN OP DE REKENING VAN NIA ACADEMIE. 

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: administratie@nia-academie.nl

Wat kun je na deze cursus?

Aan het einde van de cursus heb je voldoende handvatten om van start te gaan op een manier die bij jou past, heb je tools geleerd om te kunnen ondernemen en heb je verdere stappen gezet in het zelfstandig ondernemerschap in de interieurwereld.
Het is van wezenlijk belang dat je gedurende het traject actief aan alle deelopdrachten werkt.

Certificaat
Heb je voor alle drie de modules een voldoende gehaald en ben je voor 80% aanwezig geweest tijdens de cursus? Dan ontvang je aan het einde van de cursus Start je eigen Interieurbedrijf het NIA ACADEMIE certificaat.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op met één van de studieadviseurs van NIA ACADEMIE.

vragen@nia-academie.nl

 

Docent Marjolein L’Ortye

Werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig trainer en ondernemerscoach. In die tijd heeft ze honderden ondernemers geholpen meer grip en zicht op hun bedrijf te krijgen.

“Mijn lol is om samen te onderzoeken hoe jouw ‘persoonlijke communicatie’ eruitziet en hoe deze te versterken of te verbeteren is. Hoe maak je duidelijk welke waarde jij met je product of dienst vertegenwoordigt? Dit proces levert naast veel inzicht ook erg veel plezier op. In mijn manier van werken combineer ik de overdracht van inhoudelijke onderwerpen met concrete, toegepaste en praktische training. Ik nodig je uit om actief te werken aan het behalen van je doelen.”

www.marjoleinlortye.nl

Docent Yvonne Geveke

Yvonne werkt al 15 jaar als zelfstandige interieurprofessional en interieurpsycholoog voor de zakelijke markt. Ze adviseert bedrijven bij de veranderingsprocessen die komen kijken bij het nieuwe werken en geeft advies over het (her)inrichten van kantoorruimtes. Met een achtergrond in fashion en een eigen trendbureau is er altijd passie geweest voor beeld, kleur en trends. Die kennis delen in combinatie met eigen ervaringen maakt het lesgeven naast het werken voor haar bedrijf Moosi zo fijn. Tevens coacht ze starters in de interieurbranche die vastlopen met hun projecten of in hun werkwijze.

www.moosi.nl

DOCENT SUZANNE PAAP

Fotograaf Suzanne heeft een voorliefde voor interieurfotografie en runt sinds 2008 samen met haar partner communicatiebureau Zinnenprikkelend. Ze helpen merken en bedrijven met hun branding en (online) marketing. Ook fotografeert Suzanne voor diverse lifestyle- en interieurbrands en (interieur)architecten onder het label BloomInspiration.com. Ze weet als geen ander hoe belangrijk visuele content is: het is een drijvende kracht bij al je communicatie en zeker op social media. Naast gepassioneerd fotograaf, stylist en creatieve contentmaker, is ze ook als vakdocent verbonden aan diverse opleidingen en instituten waar ze (jong)volwassenen opleidt tot creatief professional.

www.bloominspiration.com - www.zinnenprikkelend.com 

Start je eigen interieurbedrijf wo 11, 18 sep, 2, 16 okt & 6 nov 2024

De intervisiebijeenkomst is op woensdag 11 december 2024 van 10.00 - 12.00 uur

Start je eigen Interieurbedrijf september 2024