vacature docent verlichting

vacature docent verlichting

Vacature: Freelance docent Verlichting M/V

NIA ACADEMIE is een particuliere academie, opgericht door interieurontwerpers, die zich als enige in Nederland uitsluitend met interieurvormgeving bezighoudt. Het onderwijsaanbod - vakopleidingen en cursussen op HBO-niveau - wordt steeds opnieuw afgestemd op de eisen en wensen van de markt.

De afgelopen jaren is NIA ACADEMIE gegroeid en vanwege deze groei zijn we op zoek naar een:

BEVLOGEN FREELANCE DOCENT(E) VERLICHTING
voor het geven van onze 3-daagse cursus Professioneel Lichtplan

Meer informatie over de cursus Professioneel Lichtplan

Kernkwaliteiten

Het onderdeel ‘verlichting’ is voor veel cursisten ingewikkelde, technische materie. Wij zoeken iemand die dit op enthousiaste, energieke en eenvoudige wijze kan uitleggen. Je beschikt over een breed scala aan voorbeelden, vraagstellingen, opdrachten en dilemma’s uit de eigen praktijk. Kortom, je draagt graag op niveau de eigen praktijkvaardigheid en kennis over op onze cursisten.

Het doel van onze cursus Professioneel Lichtplan is om interieurstylisten, -architecten en verkoopadviseurs wegwijs te maken in alle aspecten van het maken van een lichtplan.

We denken aan een freelancer met veel ervaring, die gespecialiseerd is in lichtadvies voor o.a. de particuliere markt met daarnaast een goed gevoel voor het vormgeven van interieurs. 

Veelzijdige docent(e)

Het kenmerk van docenten van NIA ACADEMIE is dat ze werkzaam zijn in de praktijk, waardoor ze over een ruime voorraad praktijkvoorbeelden en -ervaring beschikken. Op deze manier leren onze docenten de cursisten precies wat ze nodig hebben om te slagen in de interieurbranche. 

Naast gedegen vakkennis is ervaring met klanten essentieel. Je leert onze cursisten vanuit centraal staande klantwensen, de uitgebreide intake vertalen naar een creatief esthetische oplossing binnen de technische mogelijkheden. 

Je communiceert op de heldere manier die bij onze cursisten past, zodat cursisten de technische complexe lesstof begrijpen.

Competenties

  • Vakkennis / zelfontwikkeling
  • Groepsgericht aansturen / onderwijzen
  • Flexibiliteit: kunnen omgaan met en inspelen op diverse soorten cursisten.
  • Samenwerken: het afstemmen met de NIA directie en de hoofddocent / een sfeer van samenwerking creëren in de groep cursisten.
  • Klantgerichtheid: zowel in het eigen werk als in het vermogen dit over te brengen aan de cursist

Eisen

  • Relevante kennis van lichtbegrippen en het maken van lichtplannen voor de particuliere markt en kleine projecten. 
  • Relevante kennis van nieuwe ontwikkelingen bij relevante merken in het hoger marktsegment.
  •  Ervaring in lesgeven en met bijbehorende didactische vaardigheden is een pré. Aantoonbare affiniteit en ervaring worden door de NIA belangrijker geacht dan een lesvaardigheidsdiploma. 

 

OVERIGE INFORMATIE
Je werklocatie is Nieuwegein/Utrecht. Het is daarom belangrijk dat je niet te ver van de leslocatie woont. 

De cursusduur is 3 dagen en de lestijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur met een pauze van 12.30 tot 13.30 uur. Cursusdagen worden altijd in overleg en lang van te voren ingepland. De cursus wordt regelmatig (4–5 maal per jaar) gegeven.

Er is een onderwijsprogramma aanwezig. Vergoeding is standaard voor alle NIA docenten. Bij goed functioneren vragen we je een CRKBO-registratie aan te vragen. Voor meer informatie kun je bellen met René Verhoeven 06 39 76 99 33.

Zin in deze klus?

Je kunt solliciteren door een e-mail te sturen aan directie@nia-academie.nl t.a.v. René Verhoeven, o.v.v. ‘Vacature Docent Verlichting’. We ontvangen graag je foto, CV (geen link naar LinkedIn profiel) en een duidelijke beschrijving van je vakgerichte ervaring, kennis en leservaring (waar en wanneer heb je vak-/leservaring op gedaan en hoeveel ervaring heb je?).

Beeld: Wall Sconces Lighting, Luxxu.net, Roderick Vos, Arnout Meijer, Antonio Arola